El programa inclou activitats com la Vint-i-setena Mostra de teatre a Pol.lèntia, Nocturns al Pati de Can Torró, Festa de Ses Llanternes, Via Fora, Música de la Banda, Via Fora, Ball a la fresca, Literatura, Art.

 

 

El programa Agost a la fresca a Alcúdia comença a desenvolupar-se aquest cap de setmana a Alcúdia. Actes de tot tipus, teatre, música, art, exposicions, llibres… A través de l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Alcúdia es coordina un programa de propostes lúdiques i culturals que s’organitzen per part dels diversos departaments municipals de l’Ajuntament, des de les activitats de l’àrea de cultura, així com les àrees de benestar social i igualtat, fires i mercats, el Consorci de la Ciutat Romana de Pol.lèntia, la Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró, Alcúdia ràdio, així com les activitats de la Banda municipal de música d’Alcúdia, Sarau Alcudienc, tots coordinats des de l’àrea de cultura, amb el responsable polític Pere Malondra i amb la tècnica responsable Carme Suárez, realitzant aquest programa global i ja tradicional amb tota la proposta lúdica estiuenca amb el títol d’Agost a la fresca.

 

Mostra de teatre d’estiu a Pol.lèntia.

 

La Vint-i-setena edició de la Mostra de teatre a Pol.lèntia, organitzat a través de l’àrea de cultura, comença aquest divendres dia 7 d’agost, a les 22h . amb la companyia  Teatreros i l’obra CISTELLÀRIA “LA SENALLETA”, al Teatre Romà de Pol.lèntia.

Seguirà dia 14 d’agost, a les 22h. amb la companyia Jardí Desolat i l’obra “DELIRI D’UNA NIT D’ETIU” DE William Shakespeare, també al Teatre Romà de Pol.lèntia

Una novetat dins la Mostra de teatre d’estiu a Pol.lèntia és la posada en escena al Casal de Can Doménech, seu del Consorci de la Ciutat romana de Pol.lèntia, l’obra “HAMLET PARTY” de Josep Ramon Cerdà. Serà dia 21 d’agost a les 22 h. i per últim, un altre escenari que s’inclou a la mostra de teatre d’estiu a Pol.lèntia, XXVII, serà el divendres 28 d’agost a les 19h. amb el Circ Bover i l’ESPECTACLE DE CARRER, VINCLES, al Pont de la Vila Roja.

 

Música i Cultura Popular. Festa de Ses Llanternes.

 

El dissabte 15 d’agost, a les 21,30h.se durà a terme el XX festival de Bandes Ciutat d’Alcúdia, Concert de la Mare de Déu d’agost, a càrrec de la banda municipal de música, dirigida per Jaume Garcia, al Pont de la Vila Roja.

 

Un dels actes tradicionals a Alcúdia, el dia de Sant Bartomeu dia 24 d’agost a les 21,15h. és la FESTA DE SES LLANTERNES, organitzada per Sarau Alcudienc, i que sortirà el vespre des de davant l’Ajuntament, amb una cercavila pels carrers del centre històric.

 

Via Fora.

 

Durant el mes d’agost i inclòs dins el programa Agost a la fresca també s’inclouen les visites guiades dramatitzades, el Via Fora. Serà els dijous dia 13 d’agost i dia 27 d’agost, a les 21h. en punt de trobada a la Porta des Moll. Es tracta d’un recorregut per la història d’Alcúdia, des del segle XIV al Segle XX, teatralitzades a escenaris de ronda murada.

 

Exposicions a Can Fondo i a Can Torró.

 

Al casal de Can Fondo, a la sala d’exposicions municipal, fins dia 6 de setembre està prevista l’exposició de pintura Edén de l’artista alcudienc JOSEP MARIA ALAMINOS inspirada amb Ramon Llull.

 

El dimarts dia 18 d’agost a la biblioteca de Can Torró està prevista la inauguració de l’exposició de pintura, acrílics, il.lustratció i collage “Camins cap a un mateix” de MALEN COMPANY.

 

Activitats literàries a la Biblioteca de Can Torró.

 

Divendres 14 d’agost 20h. Recital poètic musical, amb la presentació del llibre de poesia “Cançó amb esgarrip i dos poemas” de LAIA MARTINEZ I LOPEZ.

 

 

Divendres dia 21 d’agost es durà a terme a les 20h. la presentació del llibre de MIQUEL ÀNGEL MAS “L’ungla més…” editat per Edicions del Despropòsit. L’actor Biel Ramón dramatitzarà el relat del llibre. Serà a la Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró.

 

Nocturns al Pati de la Biblioteca de Can Torró.

 

Aquest estiu i dins l’Agost a la fresca dimecres dia 12 d’agost comencen els Nocturns al Pati de Can Torró, totalment gratuït.

 

Dimecres dia 12 d’agost a les 22,30h. Actuació de JAUME COMPTE NAFAS ENSEMBLE, Quartet instrumental acústic, amb la presentació del seu darrer treball discogràfic VODA, inspirat en la cultura balcànica.

 

Dimecres dia 19 d’agost a les 22,30h. Actuació d’STEVEN MUNAR.

 

Divendres dia 28 d’agost, a les 22 h. dins els Nocturns al Pati de Can Torró, Inici del XV FESTIVAL ALCUDIAJAZZ, amb l’actuació del quartet THE VIBE, amb els músics Daniel Roth, Patti BallinaS, Wojtek Sobolewski i Norbert Fimpel.

 

Agost a la fresca a Alcúdia ràdio.

 

A través de l’emissora municipal d’Alcúdia Alcúdia ràdio durant tot el mes d’agost realitzen programes especials, reportatges dedicats a Pol.lèntia, al Via Fora, entrevistes als becaris, així com visites a la ràdio dels participants al Viu l’estiu i del programa Compartim.

 

Ball a la fresca.

 

Des de les àrees de benestar social i igualtat i de fires i mercats, cada divendres a vespre, del mes d’agost tenen la proposta de Ball a la fresca, el 31 de juliol, 14 i 28 d’agost a Alcúdia, i els dies 7 i 21 d’agost al Port d’Alcúdia.


XII CURSA RONDA MURADA NOCTURNA

 

Dia 29 d’agost està prevista la XII edició de la cursa atlètica nocturna Ronda Murada de 7.400 metres de distància. amb inici al Passeig de la Mare de Déu de la Victòria. Preu d’inscripció 5€ + 3€ de lloguer de xip a través  de la plana web elitechip.net fins dia 28 d’agost a les 22h.

 

La cursa dels infants està prevista a les 20h i és gratuït.

 

La cursa atlètica nocturna Ronda Murada es durà a terme dia 29 d’agost de 21h a 23h.